Oulu - Capital of Northern Scandinavia

Oulun jäähallin perusparannus

Oulun jäähallin perusparannus alkaa vuonna 2018 ja valmistuu aikataulun mukaan vuonna 2020. Korjausrakentaminen pyritään tekemään kokonaisuudessaan niin, että hallin käyttöä ei jouduta missään vaiheessa laskemaan alas.

Remonttia edelsivät perusteelliset kuntotutkimukset jäähallin tämän hetkisestä kunnosta. Ensimmäinen perusparannuksen osavaihe on aloitettu syksyllä 2018 1970-luvulla valmistuneesta kaikkein huonoimmassa kunnossa olleesta rakennuksen osasta.

 

Taitoluistelijoiden, jääkiekkojunioreiden ja naiskiekkoilijoiden käytössä olleista pukuhuoneista on purettu väliseinät ja alapohjat pois, ja niiden uusiminen valmistuu helmikuussa 2019. Pukuhuoneiden väistötilat on rakennettu harjoitusjäähallin vieressä sijaitseviin kontteihin.

Toisessa vaiheessa remontti etenee hallin kaupunginpuoleiseen päätyyn, jossa ovat muun muassa liiga-Kärppien ja A-junioreiden tilat. Tämän lisäksi hallissa uusitaan lähinnä talotekniikkaa. Myös jäähdytystekniikka uusitaan pääosin peruskorjauksen yhteydessä. Katsojille hallin muutokset näkyvät vasta tulevaisuudessa esimerkiksi puupenkkien vaihtumisessa kuppi-istuimiin.