Oulu - Capital of Northern Scandinavia

Ouluhalli

 

Hankeselvityksessä, päivätty 15.9.2017, on asettamispäätöksen 11.8.2016 mukaisesti selvitetty mahdollisuutta siirtää nykyiset Oulun Urheilutalon, Värtön liikuntahallin sekä Kasarmin liikuntasalin toiminnot Ouluhalliin ja sen mahdolliseen laajennukseen.

 

Hankeselvitysvaiheessa kävi selväksi, että myös tulevan Raksilan lukion liikuntatoimi ja -tarpeet voidaan toteuttaa Ouluhallin peruskorjauksen ja sen laajennuksen yhteydessä. Tällöin myös Raksilan lukion liikuntatilainvestoinnilta vältytään.

 

Ouluhallin peruskorjaus ja laajennus antaa mahdollisuuden parantaa mm. telinevoimistelijoiden, yleisurheilijoiden ja palloilulajien harrastajien harjoitteluolosuhteita.

 

Ouluhallin peruskorjaus- ja laajennus voidaan toteuttaa Urheilutalon ja Värtön liikuntahallin peruskorjaussäästöillä, Raksilan lukion liikuntatilainvestoinnista syntyvällä säästöllä sekä Urheilutalon ja Värtön liikuntahallin tonttien rakennusoikeusmaksuilla.

 

Hankkeen HS-vaiheessa määritelty toteutusaikataulu 2019 - 2020 edellyttää nopeaa hankepäätöstä, jotta suunnittelu onnistuu vuoden 2018 aikana. Hankeselvitys ollut lausuntokierroksella 2017 lopulla ja odottaa nyt hankepäätöstä.