Oulu - Capital of Northern Scandinavia

Oulu näyttää valomerkin ilmaston puolesta 25.3.

20.03.2017

Oulun kaupunki on jälleen mukana Earth Hour -ilmastokampanjassa. Kaupunki osallistuu kampanjaan sammuttamalla valoja rakennuksistaan lauantaina 25.3. kello 20.30–21.30 väliseksi ajaksi. Valot sammuvat kaupungintalolta, Oulu 10:stä, Tähtitornin kahvilasta, pääkirjastolta ja Ympäristötalolta.

 

”Tilakeskus kaupungin rakennusten omistajana tekee päivittäin töitä ilmaston eteen, esimerkiksi uusimalla rakennusten lämmitysjärjestelmiä ilmaston kannalta kestävämmiksi. Earth Hour -kampanjaan osallistumalla haluamme näyttää esimerkkiä ja ilmaista huolemme ilmaston tilasta”, energia-asiantuntija Johanna Mäkelä Oulun Tilakeskuksesta kertoo.

 

Kaupunki haastaa myös kaupunkilaiset osallistumaan kampanjaan ja sammuttamaan turhat valot kodeistaan kampanjan ajaksi. Tänä vuonna teemana on maailman suurin kynttiläillallinen, jota voi viettää sammuttamalla valot ja viettämällä tunti kynttilänvalossa vastuullisen ruuan äärellä.

 

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, jossa yksityiset ihmiset ja erilaiset yhteisöt eri puolilla maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunniksi. Vuonna 2016 kampanjaan osallistui Suomessa tavalla tai toisella 1,6 miljoonaa ihmistä. Tapahtumaan osallistujat sekä tapahtumat löytyvät osoitteesta earthhour.fi.


« Takaisin Ajankohtaista-sivulle

 

 

 Lisätietoja:

 Energia-asiantuntija Johanna Mäkelä, Liikelaitos Oulun Tilakeskus, p. 044 703 2536,