Oulu - Capital of Northern Scandinavia

Jokirannan koulun kuntotutkimus on valmistunut

20.02.2017

Akuutit korjaustyöt aloitetaan välittömästi, pidemmän aikavälin ratkaisu saadaan hankeselvityksen valmistuttua.

 

Jokirannan koululle tehty kuntotutkimus on valmistunut. Tutkimuksen lähtökohtana oli selvittää mahdolliset syyt käyttäjien sisäilmaoireiluun sekä kartoittaa rakennuksessa toteutettujen korjausten rakennus- ja talotekninen toimivuus.

 

Kuntotutkimuksen suoritti ulkopuolinen konsultti. Varsinaisen tutkimuksen lisäksi käyttäjien tekemiä havaintoja selvitettiin käyttäjäkyselyllä. Tutkimushavainnot tukevat hyvin käyttäjäkyselyssä esiin tulleita ongelmia.

 

Tutkimuksen mukaan koulurakennuksessa on useita sellaisia pienempiä rakenteellisia ja LVI-teknisiä vikoja, jotka on syytä korjata nopealla aikataululla. Liikelaitos Oulun Tilakeskus käynnistää nämä akuutit korjaukset välittömästi ja niitä jatketaan tulevan kesän aikana. Lisäksi Tilakeskus tulee teettämään koululla tarkentavia rakennetutkimuksia ja tehtyjen korjausten vaikutuksia seurataan kaupungin toimintamallin mukaisesti. Tavoitteena on saada syksyksi käyttäjille sisäilmaltaan turvallinen ja terveellinen koulurakennus.

 

Akuuttien korjausten lisäksi tilat edellyttävät laajempaa peruskorjausta seuraavan 10 vuoden sisällä. Näiltä osin hankeselvitystyöryhmän työ on vielä kesken, mutta valmistuu huhtikuun loppuun mennessä. Hankeselvityksen valmistuttua asia etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsiteltäväksi.

 

Kaupunginvaltuuston kesäkuussa 2016 tekemän kouluverkkopäätöksen mukaisesti Jokirannan koulu joko saneerataan tai korvataan uudisrakennuksella.

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle