Oulu - Capital of Northern Scandinavia

Pienillä muutoksilla arjessa voi säästää energiaa ja rahaa - energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41

06.10.2017

 

20-vuotisjuhlavuotta viettävä energiansäästöviikko käynnistyy maanantaina 9.10.2017. Energiansäästöviikko haastaa pohtimaan, miten saadaan vähennettyä hiilidioksidipäästöjä ja muita kuluttamisen ympäristövaikutuksia. Viikolla pyritään suitsimaan energiankulutusta sekä saavuttamaan säästöjä niin työpaikoilla ja kouluissa kuin liikenteessä ja kotonakin.

 

”Energiansäästöviikko haastaa kaikkia pohtimaan omia kulutustottumuksia. Energiansäästö ei tarkoita pimeää ja kylmää kotia, vaan tarkoituksenmukaisia lämmitys- ja valaisuratkaisuja. Esimerkiksi suihkuvirtaamaa ja peseytymisaikaa säätämällä vuosisäästö perheessä voi olla tuhansia euroja”, energia-asiantuntija Johanna Mäkelä Oulun Tilakeskukselta huomauttaa.

 

Liikelaitos Oulun Tilakeskus jalkautuu energiansäästöviikolla päiväkoteihin ja kouluun. Lapsia opetetaan kiinnittämään huomiota esimerkiksi vedenkulutukseen, päivänvalon hyödyntämiseen ja kierrättämiseen. Mukana yhteistyössä ovat uusina Pikku-Iikan ja Simpsin päiväkodit ja Martinniemen koulu sekä jo viime vuonna osallistuneet Merikosken, Haapalehdon ja Laivakankaan päiväkodit.

 

”Olemme jakaneet päiväkoteihin ja kouluun materiaaleja. Viikon aikana kierrämme kohteissa vastailemassa energia-aiheisiin kysymyksiin ja katsomassa, mitä lapset ovat tehneet. Esimerkiksi Pikku-Iikan päiväkoti keskittyy veden säästämiseen. Siellä neuvomme, miten vesivirtamittarit toimivat”, kertoo Mäkelä.

 

Motivan organisoima valtakunnallinen energiansäästöviikko on osa Suomi 100 -hankkeita.

 

 

« Takaisin Ajankohtaista-sivulle